Kategoriat
Runko

Nopeat liikkeet on näyttäviä

Muutama viikko on mennyt kuin siivillä. Anturavalujen jälkeen jouduttiin odottelemaan sokkelielementtien toimitusta muutama viikko. Nuo odotusviikot olivat piinallisia. Meillä oli valmius aloittaa elementtien asennus ja silti vain pyöriteltiin peukaloita ja katsottiin kuinka naapureidemme projektit etenivät hyvää vauhtia. Myös kokonaisaikataulu tuntui menevän totaalisen pieleen heti kättelyssä. Harmaita hiuksia … no partakarvoja tuli lisää.

Kun sitten saatiin homma liikkeelle, niin alkoikin tapahtua. Sokkelielementit asennettiin päivässä ja saatiin autokatoksen seinätkin tontille. Autokatoksen ensimmäinen elementti meni nätisti paikalleen, mutta pikainen lennosta tehty päätös ottaa katoksen seinät tontille aikataulusta edellä, olikin sitten melkoinen fiasko. Toinen elementti nimittäin olikin sen verran painavampi, että emme saaneet sitä Hiab autolla paikalleen. Hädin tuskin saimme elementin elementtitelineeseen odottamaan isompaa nosturia. Onneksi.

Sokkelielementtien asennuksen jälkeen alettiin ottamaan aikataulua melkoisella rytinällä kiinni. Sisätäytöt, lattiaeristeet, viemärit, sähköt, raudoitukset, putkityöt, raudoitukset ja muuten mainitsinko jo raudoitukset? Lattiaverkot ja harjateräkset olivatkin melkoinen urakka. Rothin lattialämmitys / lattiaviilennys jouduttiin asentamaan pohjaverkkoon, koska pintaverkon päälle asennettuna putket olisivat tulleet liian lähelle pintaa.

Meille tulee taloon Vieserin Line kaivot, ja niiden asennus oli tehtävä ennen lattiavalua. Pesuhuoneeseen tuli kolme linjakaivoa ja spa-puolelle kaksi. Jouduimme lähtemään palaveriin Helsinkiin kesken kaivojen asennuksen. Palattuamme illalla keittiöpalaverista, kävimme katsomassa miten työt olivat edenneet sillä aikaa. Hämmästykseksemme spa:n kaivot olivat vaihtuneet normaaleiksi kaivoiksi linjakaivojen sijaan. Hirveällä säätämisellä saimme putkimiehen kiinni ja sovimme, että aamulla ensimmäiseksi kaivot vaihdetaan oikeisiin. Murphyn lain mukaan tietenkin kello seitsemäksi tilattu betoniauto kurvasi tontille jo 6:30, ja lattiamiehet halusivat aloittaa valun juuri siitä kohdasta… tietenkin. No saimme kuin saimmekin kaivot vaihdettua, mutta jäivät hieman väärään paikkaan.

Lattiavalu sujuikin sitten erinomaisesti ja tuntui todella hämmästyttävällä, että jo puoli neljä iltapäivällä olimme kävelemässä lattian päällä! Meillä on siis jo lattia!!!

Hieno lattia piti kuitenkin piilottaa melko nopeasti muovien alle, jotta betoni ei kuivuisi liian nopeasti. Siinäpä olikin paahtavassa helteessä melkoinen homma lyhyiksi jääneiden yöunien jälkeen. Onneksi saimme hieman apua, sillä oli siinäkin työsarkaa.

Lauantaina saimmekin nostaa maljan meidän naapureillemme, jotka olivat päässeet harjakorkeuteen. Mahtavia naapureita ja ihanaa yhteisöllisyyttä on jo meidän rakennuttajien keskuudessa. Jostain kumman syystä juteltavaa riittää aina, kun nähdään. Onnea vielä kerran meidän naapuriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *