Kategoriat
Suunnitelmat Tontti

Lisää suunnittelua, aikataulutusta ja hyviä uutisia

Pari viikkoa taas vierähtänyt melko sumussa rentouttavan loman jälkeen. Heti loman jälkeen otettiin hetken hengähdystauko, ja keskityttiin työasioihin, ja vähän jopa meidän telinevoikkarin seuran hommiin. Pitkän linjan seura-aktiivina on haikeaa, mutta käytännön olosuhteiden pakosta jättäydyttävä seuran johtokunnasta pois tämän kauden jälkeen. Niin kun kaikki tätä blogia lukeneet varmasti ovat rivien välistä osanneet lukea, että vapaa-aika on täysin tuntematon käsite. No eihän sitä kovin pitkään nytkään riittänyt, vaan aika nopeasti alettiin jälleen selvittelemään asioita. Ensin tiistaina palaveri ilma-vesilämpöpumpuista ja lattiaviilennyksestä. Aiemmin olimme selvitelleet, että lattiaviilennys on mahdollista myös VILP:in kanssa, mutta eihän se sitten niin yksinkertaista tietenkään voi olla. Pitkin hampain jouduin myöntämään, että menee liian hankalaksi. Käytännössä olisi pitänyt asentaa lattiaan sekä lämmitysputkisto, että viilennysputkisto, jos olisi halunnut laitostoimittajan ohjauksen toimivan. Toki itse puukottamalla erkkaa-purkkaa virityksillä tuon olisi saanut toimimaan, mutta ohjaus olisi sitten pitänyt rakentaa itse. Se ei houkuttanut sitten yhtään. Loppuviikolla oli sitten vuorossa lisää talotekniikkajuttuja. Tällä kertaa aurinkopaneeleita ja sähköasioita yleensä. Pidimme erään firmani yhteistyökumppanin kanssa pikaisen puhelinpalaverin, jossa yritimme hieman kartoittaa mahdollisuuksia yhteistyöhön myös oman messuprojektimme osalta. Meillä kun on hieman erilainen katto tulossa, kuin yhdessäkään omakotitalossa tähän mennessä Suomessa on, joten aurinkopaneelien osalta on harkittava tarkkaan kenen kanssa haluamme lähteä tekemään yhteistyötä. Katsotaan minkälaiseen ehdotukseen päätyvät. Itseäni kiinnostaa melkoisesti mitä saamme aikaan. Polkaisemme myös sähkösuunnittelun käyntiin ja saimmekin viikonloppuna jo jotain alustavaa ajatusta pistorasioiden paikoista ja ulkovalaistuksesta.

Olen melkoisen projektiorientoituneessa tilassa, joten viikonloput on ollut hankala pysytellä nahoissani. Olimme onneksi soittaneet Ravaan ja tiedustelleet hieman luvan tilannetta ja sitä milloin pääsisimme jo hommiin. Ilmeisesti meidän jatkuviin kysymyksiin oltiin jo niin kyllästyneitä, että meille kerrottiin, että puiden kaataminen voidaan aloittaa vaikka heti. No mehän tartuimme sitten tuumasta toimeen ja lauantai-aamuna Saaran vanhempien kanssa tontille puuhastelemaan vesurin, kirveen ja akkuketjusahan kanssa. Puita kaatui melko nopeasti, kunnes Makitan ketjusahan akut loppuivat. No ei hätiä mitkä. Saara hyppäsi autoon ja porhalsi hakemaan työkaveriltani moottorisahaa. Hetken päästä moottorisaha alkoi laulamaan ja homma jatkui… ja jatkui …. ja jatkui… Moottorisahan ketju oli niin kesäterässä, että ainoa vielä pystyssä ollut koivu taisi loppujen lopuksi sitten katketa kitkan polttamana ennemmin kuin sahattuna. Siinä vaiheessa sitten alkoikin motivaatio moottorisahan laulattamiseen loppua melko äkkiä, ja suuntasimme kohti kotia. Saara päätyi illalla työkavereidensa kanssa Hartwall areenalle Suomi-Love konserttiin, ja minä kaverini kanssa maistelemaan Skottiviskejä.

Sunnuntai-aamuna sitten pirteänä hyvin (vähän) nukutun yön jälkeen taas tontille jatkamaan hommia. Pätkittäin puita ja kuskattiin risuja tontin reunalle. Työtä helpotti huomattavasti se, että tontin korkeuserot ovat melkoiset johtuen puretusta pistoradasta, sekä se, että ilma oli lämmennyt reilusti edellisestä päivästä. Päivän jälkeen olimme aivan puhki, sekä yltä päältä aivan mutaiset. Onneksi anoppi ja appiukko ovat tämän viikon aikana pikkuhiljaa jatkaneet siitä mihin viikonloppuna jäimme. Suurkiitos heille!! Tällä viikolla maanantai-illalle sovittu palaveri peruuntui, joten kerrankin vapaailta! Whoah! Illassa
ehtii tekemään vaikka mitä! Siis vaikka koomata sohvalla koko illan katsoen netflixiä. Eihän me sellaista eihän? Tiistaina sitten tuli vähän aktivoiduttua ja ilta meni osittain sähköposteja kirjoitellessa ja vähän taas orientoituessa projektiin. Keskiviikkona olikin vuorossa asuntomessujen rakentajailta. Saimme jälleen hieman tietoa ajankohtaisista asioista. Myös Carunan porukka kävi esittelemässä meille sähköverkon rakennusaikataulua. Meille esitettiin Lohjan Kaupungin toimesta syksyllä aikataulu, jonka mukaan olisimme voineet aloittaa rakennustyöt joulukuussa. Voitte siis kuvitella kuinka hämmästyneitä olimme kuullessamme, että sähköverkon rakentaminen ei ole vielä läheskään valmis. Ja itse asiassa näyttää, että meidän perustusvalujen aikaan suurinpiirtein alueelle olisi mahdollisesti tulossa sähköt. Niinhän se on, että, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tässä tapauksessa oltiin tosiaan jääty siihen puoliksi tehty kohtaan ja Carunallekin tuli hämmästyksenä, että me olemme aloittamassa jo ennen kuin he ovat valmiita. Näin sitä saadaan tyytyväisiä asiakkaita. No toivomme, kuitenkin että saamme sähköt ajoissa, ettei tarvitse alkaa vuokraamaan agrikaattia. Muuten ilta oli mukava ja oli mahtavaa jutella taas toisten kohtalotovereiden kanssa heidän projektinsa etenemisestä.

Vaikka kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä, niin saattaa se silti joskus mennäkin. Tänään saimme tiedon, että olemme saaneet rakennusluvan projektillemme. Emme mitenkään voi uskoa, että meidän lupamme oli sitten kuitenkin kaikesta huolimatta ensimmäinen asuntomessujen rakennuslupa. Lähdimme syksyllä tilanteesta, jossa saimme tontin, mutta suunnittelemamme talo ei sopinut mitenkään meille myönnettylle tontille. Kyllä me otamme täyden kunnian, eikä arkkitehdillä ole mitään osaa eikä arpaa asiaan… 🙂 Ehkä suurin kunnia kuitenkin asiasta kuuluu Arkkitehdillemme Esmeraldalle, joka joululoman aikana ehti synnyttää toisen lapsensa, samalla vieden meidän projektia lupaprosessissa eteenpäin. Niin siis bäck to bisness. Lähdimme syksyllä nollasta liikkeelle ja saimme suunnitelmat kasaan pitäen tiukasti kiinni aikaisemmasta aloitusaikataulusta. Stressi on ollut välillä melkoinen, eikä se taida ihan vielä helpottaa. Vaikka menimme luvan saamisessa viime metreillä muiden ohi, taitaa monella olla suunnitelmat kuitenkin pidemmällä kuin meillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *