Kategoriat
Suunnitelmat

Suunnittelua joulun lähestyessä

Jaahas, olipa taas viikko. Maanantaiaamuna ennen kuutta autoon suunnaten kohti Helsinki-Vantaata ja aloittelemaan yhtä pienehköä työmaata. Pari tuntia siellä ja sitten olikin jo kiire Raaseporin palaveriin rakennesuunnittelijan, elementtitehtaan ja näytteilleasettajan kanssa. Juteltiin materiaaleista, rakenteista rakennefysiikasta, lujuuksista, akustiikasta, kustannuksista, energiaselvityksestä, sisäilmasta ja vaikka mistä. Jännää kuinka porukka oli kaikki hyvin samanhenkistä ja tulimme hyvin juttuun. Meidän suunnitelmat on kulkeneet melko kauas alkuperäisistä ajatuksista. Ensin mietittiin CLT:tä, LVL-elementtiä, Porotherm harkkoja kunnes alkoi oikea suunta pikkuhiljaa löytymään. Vaati paljon selvittelyä, lukemista, guuglailua ja tietenkin useampi Grand Designin jakso … tai oikeastaan kausi ennen kun päästiin suunnitelmissa oikeaan suuntaan. Nyt jo pitkään on ainoana vaihtoehtona ollut betoni, joten äkkiseltään arvioin, että meillä tulee selkeästi koko alueen painavin pientalo. No jossain ainakin päihitetään muut 😎. Useamman tunnin palaverin jälkeen autoon kohti kotia, jossa ehdin istua hetkeksi alas hoitamaaan muutaman työpuhelun ennen kun suunnattiin kohti kaupungintaloa tonttikaupoille. Sehän onneksi sujui minuutilleen aikataulussa, koska sitten olikin kiire jo taas kotiin heittämään tyttöjä treeneihin ja samaan aikaan oli ikkunamyyjän kanssa sovittu palaveri. Saara lähti heittämään tytöt ja mä jäin aloittelemaan ikkunamyyjän kanssa palaveria. Siinä sitten käytiin melko intensiivisesti ikkunat läpi koko talossa ja saatiin sitten tarjous saman tien. Eikä ihan umpisurkea tarjous ollutkaan. Pari muutakin tarjousta oli jo ikkunoista tullut, mutta kylläpä niissäkin on melkoista hajontaa. Onneksi tätä menoa tulee helppo päätös ikkunoiden suhteen. Heti kello kahdeksan jälkeen olikin sitten homma jo paketissa. Eikös tonttikauppoja kuulu juhlia shamppanjan kanssa? Ehkä sit joskus kun jaksaa.

Tässäkö me sit joskus hamassa tulevaisuudessa pulikoidaan?

Tiistaina vuorossa heti neljältä palaveri Lvi suunnittelijan ja lvi tuotteiden myyjän kanssa. Käytiin tuotteita läpi ja hienosäädettiin suunnitelmia. Suihkuja siirrettiin seiniltä toisille, suurennettiin vessaa, saunaa, mietittiin viemäreitä hanoja ammentta, rakenteita lattioita kattojen korkeuksia yms yms… onneksi meillä on todella ammattitaitoisia yhteistyökumppaneita joilta saa jo suunnitteluvaiheessa järjettömästi tietoa ja jotka haluavat varmistaa, että kaikki saadaan toimimaan saumattomasti yhteen. Keskiviikkona ja torstaina jälleen yritettiin hieman sulatella asioita. Perjantaina kävin työreissulla Turkkusessa, jossa yritin samalla nähdä Esmeraldan, arkkitehtimme joka muuten on aivan viimeisillään raskaana. Aikataulut menivät kuitenkin sen verran ristiin, että päädyimme pitämään puhelinpalverin minun ollessa meren rannassa katolla. Työmaalta lähdettyäni suuntasin kahteen eri firmaan jotka tekevät lattia- ja seinäpinnoituksia. Näiden osalta tulee vielä vaikea päätös, vaikka tunnepohjaisesti päätös olisi helppo. Jos taas otetaan järki mukaan päätökseen, niin päätös vaan vaikeutuu. Jotta vähän helpottuu, niin saadaan heti alkuvuodesta tarjous molemmilta, joten sitten ehkä taloudellinen puoli helpottaa päätöstä. Tai sitten ei.

Vähän ruostetta? Kyllä kiitos!

No kotimatkalla sitten ajoin vielä Linnatulen takkamyymälään juttelemaan Kimmon kanssa takoista. Esmeralda ei ihan helpolla meitä ole päästänyt tämänkään yksityiskohdan kanssa. Suunnitelmissa on n. 2,5 m leveä takka, mutta levein normaali varaava takka linnatulella on vain 1,3 m. Siinä sitten pähkäiltiin suojaetäisyyksiä ja hormin valintaa yms. Meillä kun kattorakenteen ei ole mikään perinteinen ratkaisu suomalaisessa pientalorakentamisessa, ja toisaalta isoissa hallirakennuksissa ei hormeja juuri ole, niin kattoläpiviennin suunnittelu kaikki määräykset huomioiden onkin hieman haastavaa. Mutta pikapalaveri Kimmon kanssa jälleen laittoi miettimään asioita hieman eri kannalta. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisen tarjouksen takasta saamme ja miten esimerkiksi hormin läpivienti sitten lopulta toteutetaan.

Lämpöä pimeisiin talvi-iltoihin

Joulu on tulossa, mutta ei tässä ihan vielä ehdi pelkästään sitä ajattelemaan. Tai oikeastaan eipä tässä montaa ajatusta joululle olla alkuunkaan annettu. Ehkä siihenkin pitäis alkaa orientoitumaan. Jos ei muuta, niin edes karpalot GT:ssä muistuttaa joulusta.

Hyvää joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *