Kategoriat
Uncategorized

Habitare ja asumisen ilta Lohjalla

Olemme olleet niin väsyneitä muutosta ja kaikesta tästä pohdinnasta, että jäi kirjoittamatta Habitare messujen vierailusta. Olen todella iloinen, että järjestimme Habitareen aikaa, vaikka muutto painoi silloin toden teolla päälle. Habitaressa oli ihana katsella sisustukseen liittyviä asioita ja unelmoida tulevasta talosta. Silloinhan emme tienneet, että emme tule saamaan meidän ensimmäistä emmekä toistakaan tonttivaihtoehtoa.

Messuilta saimme paljon ideoita ja hämmästyin, miten paljon ihania valaisimia sieltä löytyi. Muistan vielä tuskan, kun etsimme kivoja valaisimia, mutta emme löytäneet yhtään meitä oikeasti kiinnostavaa. Habitaressa niitä olisi löytynyt useampikin

Toiseksi vakuutuimme yhdestä kylmälaitetoimittajasta niin paljon, että tiedämme jo tässä vaiheessa, että ne me haluaisimme uuteen taloomme. Lisäksi tältä toimittajalta on tulossa yksi uutuus messuihin mennessä, jota olemme yrittäneet etsiä. Tällaisen idean saimme vieraillessamme tätini luona Japanissa, jossa monet kodinkoneet ovat hieman erilaisia vessoista puhumattakaan. (Tähän palaamme myöhemmin, kun käymme läpi wc-pöntön valintaa. )

Habitaressa olisi viettänyt helposti toisenkin päivän, mutta muutto pukkasi päälle, niin tällä kertaa se jäi meidän osaltamme yhteen päivään.

Tänään oli vuorossa asumisen ilta Monkolassa. Tällä kertaa odotukset eivät olleet niin korkeita johtuen siitä, että olemme olleet niin monessa asumisen illassa mukana. En kuitenkaan olisi uskonut, että pääsimme tutustumaan tuleviin naapureihimme ja kuulemaan heidän suunnitelmistaan. Oli ihana kuunnella, miten paljon muutkin olivat käyttäneet aikaa suunnitelmiensa tekemiseen. Tämä antaa osviittaa siitä, että Lohjalle on tulossa todella hienot messut.

Pääsimme myös keskustelemaan jo rakennusluvan hakemisesta, mikä oli hyvä tietää tässä vaiheessa. Harmi vain, että meillä ei ole vielä uusia suunnitelmia, millä voisimme hakea rakennuslupaa. Tai no, ei meillä ole vielä tonttiakaan tai edes mustaa valkoisella siitä, että saamme edes tontin asuntomessualueelta. Hyvä juttu tässä on se, että nyt on tulevat naapurit tiedossa ja olemme päässeet vaihtamaan yhteystietoja, sillä onhan se helpompi suunnitella yhteisesti tulevien naapureiden kanssa ja nähdä myös hieman heidän suunnitelmiaan. Me taidamme olla ne, kenellä ei ole vielä näyttää tarkempia suunnitelmia, mutta onneksi meillä on arkkitehti, jota ilman emme tässä olisi.

Hieman harmittaa se, ettemme pysty etenemään sen aikataulun puitteissa, jota alunperin suunnittelimme. Pyrimme kuitenkin ennakoimaan ja siksi yritämme saada tarjouksia hyvissä ajoin. Oikeastaan olemme siinä, mistä normaali rakentaminen lähtee eli suunnitellaan talo tontille. (Kyllähän me suunnittelimme jo talon yhdelle tontille, mutta se onkin sattuneista syistä naapurin tontti…)

Miksi me sitten päädyimme siihen, että haluamme rakentaa kaikesta huolimatta asuntomessuille? No…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *