Kategoriat
Uncategorized

Jostain on luovuttava

30.7.2019

Kohti kaupantekoa

Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki etenee vauhdilla. Olemme olleet yhteydessä perustuksen rakentamisesta, kyselleet viherkatoista, josta palaveri on huomenna ja tänään meillä käy LVI-suunnittelija. Kaiken tämän keskellä tärkein lienee kuitenkin se, että huomenna menemme tekemään kaupat tästä nykyisestä talostamme.

Tämä oli kotimme monta vuotta.

Eilen illalla pohdimme taivaltamme tässä nykyisessä talossamme. Me aikaisemmin muutimme noin kahden vuoden välein, mutta tämä talo on tuntunut kodille, sillä olemme asuneet tässä jo 15 vuotta. Melkoisen pitkään siis. Lapsemme eivät muista asuneensa koskaan muualla ja nuorimmaisemme onkin asunut vain tässä talossa. Kaikki kadut ja korttelit ovat siis tuttuja ja nyt olemme ison muutoksen äärellä. 

Tiedättekö tunteen, kun ei uskalla iloita kunnolla ennen kuin kaikki on varmaa? Itse en uskalla alkaa pakkaamaan tavaroita muuttoa varten ennen kuin kauppakirjassa on nimet. Pankista oltiin meihin onneksi yhteyksissä ja homma pitäisi olla siinä mielessä kunnossa. Saimme myös kuntotarkastusraportin ja vihdoin myös energiatodistuksen, joka muuten lain mukaan kuuluukin hankkia kiinteistöä myydessä. Jotain poikkeuksia tähänkin taisi olla.

 Peukut pystyyn, että pääsemme kaupoille asti. Hassuahan tässä on se, että kiinteistökaupassa ostajaa ei sido mikään. Hän voi muuttaa mieltään niin kauan, kunnes on nimet paperissa. Toisin on osakekaupassa, jossa ostotarjous sitoo ostajaa ja ostajan perääntyessä hänelle tulee maksettavaksi noin 7% kauppasummasta tai sitten sovittu summa. Mielestäni mielenkiintoinen seikka, sillä kiinteistön kaupassa puhutaan kuitenkin isoista summista ja myyjän täytyy toivoa, ettei ostaja löydä tällä välillä kiinnostavampaa kohdetta. Saa korjata, jos olen vääriä tietoja kirjoitellut. Me olemme sopineet siitä, että talo on luovutuskunnossa 2 kk kaupanteon jälkeen. Tämä tarkoittaa meille sitä, että muuttopakkaus alkaa melko lailla heti ja sitä aletaan tekemään, kun nimet on saatu papereihin.  Tällä hetkellä olen kiitollinen siitä, että olemme melko paljon tavaraa tyhjentäneet jo, mutta siltikin tiedän sitä olevan liikaa. Onneksemme jo näyttöjä varten koti siistittiin niin, ettei paljoa ylimääräisiä tavaroita ollut oikein missään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *