Kategoriat
Uncategorized

Ajanvarauksella vai ilman?

Aloitimme syysloman kunniaksi keittiön suunnittelun. Tällä tarkoitan sitä, että aloimme tutkimaan keittiötoimittajia. Meillä ei ole nimittäin tarjota talon pohjapiirustuksia. Vähän tuntui hassulta lähteä kiertämään keittiötoimittajia, mutta toisaalta haluamme olla ajoissa, koska kiire meille kuitenkin tulee.

Muutamia yleisiä huomioita aluksi. Useimmilla keittiötoimittajilla on hyvät nettisivut, joista löytyy tuotteet ja myymälät sekä aukioloajat, mutta… Netissä olisi hyvä tarkentaa, näin asiakkaan näkökulmasta, että missä asiakkaan toivotaan asioivan ja saako myymälään mennä ilman ajanvarausta. Muutamassa liikkeessä ensimmäinen kysymys oli, että onko meillä ajanvaraus. Vastattuamme kieltävästi oli palvelu vähän nihkeää, vaikka halusimme tutustua keittiöihin. Olipa yhdessä liikkeessä hyvät neuvot siitä, miten meidän kannattaisi asioida heidän toisessa liikkeessään mieluummin, mutta esitteet voimme ottaa mukaamme. Mitä? Me menimme sillä paikalle, että satuimme olemaan kyseisen liikkeen lähellä ja halusimme tutustua heidän valikoimiinsa. Tuntuu, että kaikkialla meille ei haluttu myydä keittiötä. Eipä meilläkään tule olemaan ylimääräistä aikaa jatkossa, joten nyt meille olisi voinut myydä keittiö, jos olisi nähnyt aikaa ja vaivaa sen eteen. Tulipa tässä samassa paikassa selväksi, paljonko keittiön suunnittelu maksaa. Ehkä asioimme heidän toisessa liikkeessään, mutta todennäköisempää on, että emme odota saavamme kunnon palvelua heiltä.

Mielestäni asiakas pitäisi aina huomioida jo nettisivuista lähtien. Jos keittiöliikkeet haluavat, että tutustumme mieluiten heidän Helsingin liikkeeseen, niin laittakaa se nettisivuille, että muualla otetaan vain ajanvarauksella ne asiakkaat, jotka tietävät ottavansa tuotteet suoraan teiltä.

Ensimmäisenä vaihtoehtona meillä oli Noblessa keittiö. Siinä hyvää oli se, että muutamilla messuilla olemme tutustuneet heidän tarjontaansa. Muutama sisustuksellinen ratkaisu oli hienoa ja toisaalta toimitukset tulevat Saksasta isolta tehtaalta, joten toimitukset oletettavasti toimivat niin, miten pitääkin. Lisäksi heidän yksi toimipisteensä on Lohjalla, joten asiointi olisi meille hyvin kätevää.

Seuraavana lähdimme Helsinkiin tutustumaan Scavolinin keittiöihin ja Laura esitteli meille siellä keittiöitä. Siellä saimme oikein hyvää palvelua ja keittiöt esiteltiin meille oikein hienosti. Tämän käynnin jälkeen Tomi ainakin ihastui heidän yhteen mallistoon. Minä sen sijaan jäin vielä pohtimaan, että saanko tältä toimittajalta sopivia lasi-ikkunoita tiettyihin keittiömalleihin. Laadusta olimme kyllä tämän keittiötoimittajan kohdalla vakuuttuneita.

Scavolinilta saimme yhteystiedot BSH-kodinkoneet Oy Arto Hiltuseen. Hän lupautui ystävällisesti esittelemään meille Gaggenaun kodinkoneita, vaikka ilta alkoikin olla jo melko pitkällä. Oli mukava kuulla näistä vaihtoehdoista ja taisimme hänen mukaansa tehdä ennätyksen siinä, kuinka nopeasti tulimme keittiötoimittajalta heille. (Ottaen huomioon, että me emme pystyneet kertomaan edes sitä, että sijaitseeko keittiömme yläkerrassa vai alakerrassa.) Olimme vakuuttuneita Gaggenaun uuneista ja toisaalta, jos valitsemme heidän uuninsa, niin takasta voisimme jättää leivinuunin pois. Saimme paljon hyviä vinkkejä ja pohdittavaa. Tämä oli hyvä käynti, sillä saimme uusia ajatuksia keittiön toimintojen suhteen.

Eipä keittiötoimittajia jaksa/ehdi vierailemaan kuin muutaman per päivä. Seuraavana päivänä suuntasimme Saloon ja siellä aloitimme Kitzen keittiöistä. Olimme heille soittaneet etukäteen. Harmi, että meidän kannaltamme heidän varsinainen showroominsa on Helsingissä ja sinne emme jaksaneet mennä, koska olimme jo muutamana päivänä siellä juosseet. Salossa meidät otti vastaan Anna-Maija Timonen ja hän tuntui tietävän, mistä puhui. Kokemus ja ammattitaito kuului hänen esittelystään. Minä pidin näiden keittiöiden esittelystä ja malleista.

Sitten vielä tutustuimme ihan kotimaiseen valmistajaan eli Avanceen. Heillä oli upeita ratkaisuja ja heiltäkin saa taattua laatua mittatilaustyönä. Suurimmaksi kysymysmerkiksi heidän kohdallaan jää hinta, koska työstähän kuuluu maksaa tekijöille korvaus ja tässä kohtaa oletamme laadun näkyvän myös keittiön hinnassa.

Nyt tiedämme paljon enemmän kuin viime viikolla ja tiedämme, kenen kanssa jatkamme neuvotteluita tästä eteenpäin. Niin ja keittiö on suunnitteilla yläkertaan… Saimme eilen ensimmäiset luonnokset ja niistä sitten seuraavassa kirjoituksessa lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *