Kategoriat
Uncategorized

Lohjan asuntomessujen tonttiesittely

Kaunis Lohja ja Hiidensalmen asuntomessualue

Tämä päivämäärä on meille helppo muistaa, sillä 11.8. on meidän hääpäivämme. Ei tarvinnut kyllä hääpäivän viettoa paljoa miettiä, sillä ajatuksemme pyörivät nyt talosuunnitelmissa. Hieman jännityksellä odotimme, kuinka paljon innokkaita tontin ostajia tulee Lohjan kaupungintalo Monkolaan. En muuten tiedä, mistä nimi on peräisin. Kuka osaisi kertoa?

Monkolassa oli arviolta noin 30 ihmistä paikalla, joista osa oli mm. rakennusvalvonnasta. Pieni tilannekatsaus pullakahvien lomassa ja tietoa tonttihausta. Selvää oli, että nyt oli jännitystä ilmassa, sillä yllättävän vähän tuli kysymyksiä paikan päällä. Toki mielestäni Lohjan asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen hienosti kertoi tämän hetkisestä tilanteesta. Me olemme olleet jokaisessa tilaisuudessa paikalla, joten me tiesimmekin jo melko paljon asioista.

Olimmehan me käyneet tontteja katsomassa aiemminkin, mutta emme kesken maanrakennustöiden. Paljon oli tonteilla tapahtunut ja tonteja kierreltäessä näki selkeästi, että ihmiset olivat arvatenkin kaikki tutkimassa tontteja, jotka olivat lähimpänä rantaa. Paljon tuntui olevan kiinnostusta myös sille tontille, jota me havittelemme. Samalla sivukorvalla kuulimme, että emme toki olleet ainoita, jotka olivat palkanneet arkkitehdin.

Usko omiin suunnitelmiin on kova, mutta kyllähän se mietityttää, että miten hyviä suunnitelmia muut ovat tehneet. Me otimme riskin, kun myimme oman talomme ennen kuin olemme edes saaneet tonttia. Toisaalta rakentamisen aikataulu on tiukka ja siksi on hyvä, että yksi stressaava tekijä olisi poissa alta. Mitä, jos emme saa tonttia? Sitten avaamme kaapissa olevan Plan B pullon ja pohdimme tilannetta uusiksi.

Tällä hetkellä tuntuu, että lehdistä saa lukea, miten maaseudulla ja hieman syrjemmässä kiinteistöt eivät mene kaupaksi. Me olimme onnekkaita, kun saimme talon myytyä ensimmäiselle katsojalle. Melko hyvin vai mitä? Toki olimme tehneet myymisen eteen töitä ja toiseksi emme yrittäneet ylihintaa saada talostamme vaan pyyntihinta oli realistinen alusta lähtien.

Tonteilla kierrellessä huomasin jännitystä ilmassa, mutta myös iloista puheensorinaa. Minusta on ollut mukava mennä tapahtumiin, kun messuväki alkaa olemaan ainakin meille tuttuja. Hieman on ikävä projektikaavoittaja Aino Kuusimäkeä, jolla oli niin ihanan pirskahtelevan positiivinen ajatusmaailma messujen suhteen.

Kuva on yhdestä tontista, jolle taitaa tulla melkoisesti hakemuksia.

Sitä mietin vain, että niille ketkä innostuivat tonteista vasta nyt, niin harmittavasti suunnitteluaikaa tässä ensimmäisessä haussa ei paljoa jää. Harmi, että tonttiesittelyä ei ollut aikaisemmin.

Meille käyminen tonteilla vahvisti vain näkemystä meidän ykkösvaihtoehdosta, koska talomme muoto ei sovi muille tonteille ilman että talon luonne muuttuu. Nähtäväksi jää, saammeko kyseisen tontin vai pitääkö meidän muuttaa suunnitelmia. Nyt kaikki olisi valmiina ja monet tarjoukset on jo kysytty tämän suunnitelman pohjalta. Riski on suuri, että teimme turhaa työtä, mutta ainakin olemme yrittäneet parhaamme. All or nothing?

Tänne rakentuu Lohjan asuntomessualue.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *