Kategoriat
Uncategorized

Vähän jännittää

Tämä projekti on ollut meillä liikkeellä jo pidempään. Olemme suunnitelleet ja pohtineet sekä pyörittäneet erilaisia vaihtoehtoja läpi. Olemme etsineet sopivaa taloa, olemme etsineet sopivaa tonttia ja olemme katsoneet Grand Design jaksot sekä paljon muuta. Hyvää tässä on se, että olemme samalla oppineet paljon siitä, mitä me haluamme talostamme. Jos meillä suunnittelu alkaisi ensimmäistä kertaa vasta nyt, niin talosta tulisi hyvin erilainen. Aluksi pohdimme talotehtaita ja hirsitaloja. Tämän jälkeen tuli vuoroon CLT-talot. Vasta niiden jälkeen pääsimme nykyiseen suunnitelmaan siitä, että talosta tulee kivitalo.

Eniten projektissa jännittää aikataulu. Pidän siitä, että asiat on suunniteltu ja valmisteltu etukäteen. Paljon on vielä sopimatta ja suunnittelematta asioita, mutta toiveissa on, että nyt päästään etenemään vauhdilla. Me kuitenkin olemme pohtineet taloa pitkään. Suurin kysymys lienee tällä hetkellä, että miten huoneet jaetaan kahteen kerrokseen ja se miten talon ulkoasu muuttuu kaksikerroksisessa ratkaisussa.

Siinä se sitten olisi. Meille varattu tontti, jolle tehdään uudet suunnitelmat.

Me olemme jo antaneet Esmeraldalle uusia suuntaviivoja ja hän suunnittelee meille uutta taloa. Se mitä me voimme tehdä, on verkostoitua lisää ja hankkia pohjatutkimukset tontille. Nyt olemme ottaneet yhteyttä muutamiin pohjatutkimusten tekijöihin ja saaneet tarjouspyyntöjä. Tonttihan ei ole vielä meidän, mutta tutkimus kannattaa tilata hyvissä ajoin, sillä ajan saaminen voi mennä useamman viikon päähän. Tästä syystä ennakointi auttaa tässäkin asiassa. No, katsotaan saadaanko meitä uusia rakentajia kimppaan ja sitä kautta kustannuksia alemmaksi.

Saattaa olla, että meidän lämmitysjärjestelmäkin menee uusiksi, kun Tomi keksi jostain, että energiapaalut olisivat kenties mahdollisia. Mielenkiintoinen vaihtoehto, joka vaatii meiltä vielä lisää perehtymistä. Ajatuksena on kuitenkin se, että jos ja kun tontilla jouduttaisiin paaluttamaan rakennus, niin samalla vaivalla voisi rakentaa lämmitysjärjestelmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *