Kategoriat
Uncategorized

Suunnitelmien viimeistelyä tonttihakua varten

Me ajattelimme olevamme ajoissa suunnitelmien suhteen, mutta yksi muutos yhdessä asiassa vaikuttaa moneen muuhun asiaan. Tällä hetkellä olemme käyneet pankin kanssa neuvotteluita rakentamisen rahoituksesta. Rahoitus on kunnossa tiettyyn rajaan asti ja nyt tarvitsemmekin pankille kustannusarvion.

Kustannusarvion toimittaminen tässä vaiheessa on hyvin haastavaa, sillä haluamme tehdä asiat kunnolla. Ongelmana on pyytää arviota, sillä tässä kohtaa projektia moni seikka on vielä varmistamatta. Yhtenä esimerkkinä tästä on keittiö. Keittiöön saa uppoamaan rahaa joko paljon tai todella paljon. Kysymys kuuluukin, että miten paljon me haluamme panostaa eri osa-alueisiin. Hieman ylimääräistä stressiä aiheutti ensimmäinen kustannusarvio, joka meni reilusti yli budjettimme. Tämä tarkoitti sitä, että suunnitelmia piti muuttaa.

Nyt näyttää siltä, että saamme kaiken ajallaan tehtyä. Toki arkkitehtimme joutuu nyt uudestaan muokkaamaan talomme pohjaa. Vaatii muuten arkkitehdiltä sitoutumista projektiin, sillä emmehän edes tiedä saammeko haluamamme tontin vai menevätkö suunnitelmat kokonaan uusiksi.

Meillä on tässä samalla yksi pieni projekti meneillään eli muutto nykyisestä asunnostamme vuokralle. Kylläpä 15 vuodessa on ehtinyt paljon haalimaan tavaraa. Hyvä puoli tässä on se, että nyt tulee karsittua tavaraa ja jos pääsemme rakentamaan niin pystymme keskittymään siihen projektiin ihan täysillä. Peukut pystyyn, että saamme suunnitelmista niin hyvät, että saamme haluamamme tontin. Kuvia suunnitelmista ei uskalla julkaista vielä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *