Kategoriat
Uncategorized

To build or not to build?

Paljon ollaan pohdittu, mitä tehdään. Varmasti edellisestä kirjoituksesta pystyi päättelemään, miten pettyneitä olimme, kun emme saaneet meidän ensimmäistä tonttivaihtoehtoamme. Emme myöskään saaneet toistakaan haluamaamme tonttia. Mitä me sitten oikeastaan saimme? No, kuten Tomi asian ilmaisi niin meille jäi suunnitelmista käteen…jääkaappi. Jäi meille toki paljon muutakin. Olemme kuitenkin miettineet unelmiemme taloa jo pitkään. Nyt suunnitelmat ehkä muuttuvat muutaman meille tärkeän asian kohdalta. Halusimme yksikerroksisen talon, mutta kyseiselle tontille sitä ei kannata mielestämme rakentaa yksikerroksisena. Toiseksi halusimme upean viherkaton ja nyt kyseiselle tontille maanrakennustyöt tulevat maksamaan huomattavasti enemmän. Viherkaton verranko?

Tämän tyylistä viherkattoa olimme pohtineet.

Iso kysymys on siis ollut rakentaako vaiko ei? Olemme viikonlopun joutuneet miettimään sitä, että olemmeko valmiita muuttamaan suunnitelmat melko lailla. Varmasti monet materiaalit pysyvät suunnitelmissa samoina, mutta talo tulee siis hakemaan uudestaan muodon saamamme tontin mukaan.

Oikeastaan meillä on ollut paljon kysymyksiä, joihin osaan saimme tänään vastauksia Mirka Härköseltä asuntomessutoimikunnasta ja Seppo Lötjöseltä. Taisi meillä olla melko haastavia kysymyksiä, joihin suureen osaan saimme jo vastauksen.

Kaiken tämän pähkäilyn lomassa olemme soitelleet arkkitehdillemme, joka joutuu uuden urakan eteen talomme suhteen. Meillä on muuten arkkitehti, joka on todella itse mukana projektissamme. Tässä kohtaa jo täytyy sanoa, että arkkitehtimme on jo nyt tehnyt upeaa työtä ja hänen sitoutumisensa tähän projektiin täytyy vain ihailla. Me olemme soittaneet Esmeraldalle välillä illalla ja toisinaan taas aikaisin aamulla, harvemmin kuitenkin ns. toimistoajankohtaan. Viestit ovat kulkeneet ja hakemusta väännettiin yhdessä yön myöhäisinä tunteina. Kiitos siis Esmeralda jo nyt!

Seuraavana alamme aikatauluttamaan projektiamme uudelleen. Hyvää ja huonoa tässä on se, että saamme suunnitella talon uudelleen. Nyt ensimmäisenä täytyy sopia maaperätutkimuksen ajankohta ja alkaa pyörittelemään uusia suunnitelmia. Onneksi yhteistyökumppaneita on jo projektin tässä vaiheessa ehditty hankkimaan useampikin. Nyt vain heitäkin pitää informoida suunnitelmien muutoksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *