Kategoriat
Uncategorized

Uudet luonnokset

Syksyisenä perjantaina matkasimme aamuvarhain kohti sumuista Turkua. Siellä saimme nähtäväksi uuden pohjapiirustuksen. Aluksi menee aina uuden pohjan sulattelussa hieman aikaa, mutta nyt sitä muutama päivä pohtineena olemme sitä mieltä, että tästähän tulee oikeasti jopa parempi kuin edellisestä suunnitelmasta.

Hankaluuksia tuotti eniten se, että emme olleet miettineet, mihin sijoitamme eri toiminnot. Keittiö ja olohuone sopivat kuitenkin paremmin toiseen kerrokseen, koska niistä saamme parhaiten avattua näkymiä järvelle ja niissä tulemme viettämään paljon aikaa. Aluksi oli hankala hahmottaa, että mistä tulee näkymiä järvelle, mutta tässä isona apuna meillä oli se, että olimme saaneet meidän ihanilta tulevilta naapureiltamme heidän suunnitelmansa, joten meidän oli helpompi pohtia oman suunnitelmamme pohjalta näkymiä järvelle.

Tänään kävimme sitten taas tontilla kurkkimassa ja siellä oli alkanut tapahtumaan. Puita oli kaadettu, jotta kaupunki pääsee vielä poistamaan pistoradan pätkän sieltä. Lisäksi alueen sadevedet kulkevat toistaiseksi tonttimme läpi, joten melkoinen lammikko tonttimme näytti vielä olevan. Onneksi tämän suhteen on jo työt aloitettu, mutta mitä se tarkoittaa pohjatutkimuksen kannalta jää vielä nähtäväksi. Nyt vain täytyy toivoa, että kaikki tapahtuu aikataulussa, jotta myös me pääsemme etenemään aikataulussa ja myös suunnittelemaan omaa aikatauluamme tarkemmin.

Hieman jo keskustelimme Esmeraldan kanssa siitä, että jo tässä vaiheessa täytyy alkaa tekemään päätöksiä esim. lattimateriaalien suhteen. Miksi jo nyt? Meillä pitää olla keittiösuunnitelma ja talon ”korkomaailma” eli se mihin korkoon lattiat tulevat tiedossa ennen betonielementtien suunnittelua. Lisäksi pitäisi saada sähkö ja lvi-suunnitelmat tehtyä. Nyt siis viimeistään alkaa huomaamaan, että paljon on päätöksiä tehtävä ja mielellään hieman ennakoiden, jotta ei tarvitse tehdä hätäisiä ratkaisuja.

Ensi viikolla olisi Omakotimessut Vantaalla ja sinnepä mekin taidamme suunnata ja samalla voimme mennä moikkaamaan Lohjan asuntomessujen väkeä. Tonttihaussa jäi kolme tonttia vapaaseen hakuun, joten vielä ehtii… Alue on kerrassaan hieno ja mitä useammin siellä käymme, niin sitä enemmän ratkaisumme tuntuu oikealta. Jotenkin aina alueella aikaisemminkin käydessämme olemme ikäänkuin vahingossa katselleet meidän tonttiamme. Ehkäpä kyseinen tontti oli meille tarkoitettukin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *