Kategoriat
Uncategorized

Vauhti kiihtyy

Viime viikolla pääsimme vauhtiin toden teolla. Maanrakennustyöt etenivät hyvää vauhtia eikä me selvitty ilman ongelmia. Olemme kertoneet vedestä tontillamme ja nyt meillä on siis yllättäen kaivo. Toisaalta kaivo on ehkä hyödyllinen, sillä sen rakentamisessa ei juurikaan kustannuksia tullut. Toivottavasti kaivosta tulee hyvä ja voimme käyttää vettä ainakin kasvien ja nurmikon kasteluun. Aika näyttää, mihin kaikkeen pystymme vettä käyttämään.

Kaiken kiireen keskellä meillä oli aloituskokous. Haasteita tilanteeseen toi se, että Uusimaa oli vielä suljettuna ja pääsuunnittelijamme sekä arkkitehtimme Esmeralda oli Uudenmaan ulkopuolella. Tässä tilanteessa kokouksen sai silti pitää, mutta Esmeraldan piti olla tavoitettavissa. Hieman oli stressikäyrä korkealla, kun emme heti tavoittaneet Esmeraldaa ja pelkona oli, että aloituskokous pitäisi pitää uudelleen joskus hamassa tulevaisuudessa. Onneksi Tomi sai kuitenkin Esmeraldan kiinni ja saimme luvan jatkaa rakennusprojektiamme.

Pidimme viime viikolla muutamiakin etäpalavereja. Iloisia uutisia oli se, että Uudenmaan sulku purettiin ja pääsimme pitämään yhdessä palaverin. Kävimme tarkentamassa kylpyhuoneiden sekä wc-tilojen suunnitelmia ja tehtiin lopullinen päätös altaista. Hanat olimme päättäneet jo aikaisemmin ja ne olivat niitä, joiden valintaa ei ole tarvinnut arpoa. Näistä täytyy tehdä aikanaan ihan oma kirjoituksensa. Pysykää siis kuulolla.

Eilen sunnuntaina meillä meni aamusta iltaan, kun kävimme suunnitelmia läpi ja yhteensovitimme sähkö- ja valaistussuunnitelmia. Iso kiitos tässä vaiheessa myös Wilhelmiinalle ihanista suunnitelmista valaistuksen suhteen. Näitä hyödynnämme ehdottomasti suunnittelussamme. Hieman haasteita on asettanut se, että emme ole voineet tavata kaikki kasvotusten ja keskustelut etäyhteyksien avulla eivät ole niin luontevia. Onneksi monet ovat jaksaneet venyä ja joustaa omista aikatauluistaan. Siitä iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme. Vihdoin tuli tunne, että asiat menevät nyt jälleen eteenpäin koronasta huolimatta.

Maanrakennustöistä täytyy sen verran kehua meidän paikallisia tekijöitämme. Kuljetus Sundellilta tilasimme maanrakennustyöt. Janne Savolaisen kanssa on ollut hienoa työskennellä. Hän on pitänyt meidät ajantasalla ja aikataulut ovat pitäneet, vaikka heistä johtumattomista syistä on tullut matkan varrella viivytyksiä. Voimme lämpimästi suositella heidän palveluitaan. Tontille on mukava mennä käymään, kun meille kerrotaan heti, mitä on tehty ja mitä tehdään seuraavaksi. Iso kiitos maanrakentajille!

Maanrakennustyöt etenivät siis paalutukseen, joka oli seuraava jännittävä paikka tänään aamulla. Heti ensimmäisen paalun kohdalla tuli haasteita, kun paalu ei meinannut upota helposti ja yllättäen paalun syvyys oli melkoisen paljon enemmän kuin kuvittelimme. Tontillehan on tehty maaperäselvitys, mutta se ei kattanut kuin osan tontista, joten näitä ylläreitä tuli muutamia. Syvimmillään paalu upposi 18,7 m syvyyteen, kun aluksi paalutussyvyydeksi arvioitiin 6-8m. Melkoinen ero eikö totta? Hieman tässä kohtaa alkoi jännittämään kustannusten karkaaminen. Paalutushan on yksi niistä töistä, joissa kustannukset saattavat nousta paljon korkeammiksi. Onneksi isoimmat ongelmat olivat ensimmäisten paalujen kohdalla ja loput menivät kutakuinkin suunnitelmien mukaan.

Tänään meidän piti mennä katsomaan betonielementtien pintoja, mutta sitä emme ehtineet tänään tehdä. Perjantaina meillä on myös suunnitelmia, sillä pystytämme yhdessä päänäytteilleasettajan kanssa talokyltin tontillemme ja julkaisemme meidän ihanan yhteistyökumppanimme ja kerromme heistä lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *