Kategoriat
Uncategorized

Vauhti kiihtyy

Nyt alkaa tapahtumaan. Saimme monikantasopimuksen luettavaksi ja allekirjoitettavaksi. Ensi viikolla olisi tarkoitus astella tekemään tonttikauppoja. Nyt tuntuu vihdoin siltä, että olemme pääsemässä vauhtiin.

Kevyttä luettavaa by Suomen Asuntomessut

Olemme tavanneet tässä lähiaikoina LVI-suunnittelijan, sähkösuunnittelijan, rakennesuunnittelijan, puhuneet alustavasti valaistussuunnitelmasta, tavanneet elementtitoimittajan ja puhuneet arkkitehtimme kanssa. Tapasimme myös mahdollisen julkisivumateriaalien toimittajan. Ikkunatarjouksia ollaan saatu ja keittiötä pitäisi alkaa suunnittelemaan. Ensi viikolla saadaan mennä allekirjoittamaan kauppakirja tontista. Jippii!

Tapasimme eilen myös glögien merkeissä tulevia naapureitamme rakentajien illassa. Olipa yksi tontti varattu lisää jälleen, joten vähiin käyvät tontit alueella. Ihan mahtavia uusia naapureita saamme lisää. Meillä olisi juttua riittänyt ja onkin hyvä jutella naapureiden kanssa suunnitelmista.

Nyt huomasimme, että monella meistä melko samassa vaiheessa edetään. Pohjapiirrustukset alkavat olla valmiit. Meille haasteeksi tulee se, että meillä on oltava sähkö-, lvi-, valaistus-, ja kalustesuunnitelmat valmiina ennen betonielementtien tilaamista. Tarkoittaa siis sitä, että kiirehän tässä tulee. Hyvänä puolena on tietenkin se, että onpa nekin sitten suunniteltuna valmiiksi. Onneksi olemme monia asioita pohtineet jo pitkän aikaa tässä matkan varrella ja tutustuneet toimittajiin. Nyt on ollut kiva huomata, että laitettuamme viestiä meidät muistetaan aikaisemmista tapaamisista. Vinkkinä muillekin asuntomessuprojektiin lähteville, että kannattaa itse tutustua eri tuotteisiin. Toisaalta en osannut ajatella, että usein talovalmistajilla on suoraan yhteistyökumppanit ja toimittajat olemassa, joten kaikilla ei ole samanlaista valinnanvapautta kuin meillä. Siinäkin on hyvät ja huonot puolensa. Meillä on valtavasti vaihtoehtoja ja toisaalta se tekee tästä haasteellista kuin se, että valitsisimme muutamista vaihtoehdoista mieleisemme.

Nyt ensi viikolla saadaan kenties kilistellä tonttikauppojen jälkeen. Oikein ihanaa ja rauhallista joulun aikaa kaikille!

Joko? No miksipä ei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *