Kategoriat
Uncategorized

Odottelua

Paljon on tapahtunut, vaikka meidän mielestämme vain odotellaan. Olemme yrittäneet saada lyötyä lukkoon talon pohjaa ja nyt olemmekin jo hyvin lähellä sitä pistettä, että olemme tyytyväisiä talon pohjaan ja pystymme etenemään suunnitelmien pohjalta..

Asuntomessualueella on tapahtunut tällä välin melkoisesti. Meidän katumme on saanut katukyltin. Lisäksi tontilla on tehty pohjatutkimukset, joiden tulokset olivat melko pitkälle sitä mitä odotimmekin. Olimme varautuneet siihen, että pitää paaluttaa ja niinhän sinne pitääkin. Tämä vain toi meille yhden haasteen. Olimme alustavasti pohtineet energiapaaluja, mutta nyt pitää tehdä uusia laskelmia, jos paalusyvyys ei riitäkään. Tämä on asia, johon meidän pitää vielä palata.

Saimme katukyltin!

Tässä projektissa tulee varmasti vielä tilanteita, jolloin meidän pitää tehdä nopeita päätöksiä. Yksi näistä oli, kun saimme mahdollisuuden pitää tontilta kaivettuja kiviä itsellämme. Ongelmana tässä oli, että pihasuunnitelma ei ole tälle tontille valmis. Lisäksi menimme tutkimaan kiviä pimeässä, jolloin meillä ei ollut aavistustakaan minkä kokoisia ja näköisiä kiviä meille jätetään, jos niitä haluamme. Päädyimme pitämään joitakin kiviä. Onneksi kivet olivat upeita ja ne olivat sijainneet vanhan ratapohjan alla, jonka alta kulki oja. Kuvat kertovat taas hieman enemmän…

Ihan huippua oli huomata, että meillä on jo meidän kadullamme asfaltti. Tontille pääsisi siis jo ajamaan autolla päällystettyä tietä pitkin. Onko tämä hyvä vai huono asia rakentamisen kannalta? Nyt sitten seuraavaksi on monikantasopimuksen allekirjoitus ja tämän jälkeen voimme vihdoin mennä tonttikaupoille. Varasimmekin juuri ajan Lohjan kaupungilta tonttikauppaa varten. Kohta siis alkaa tuntumaan jo konkreettisemmalle koko projekti. Heti, kun saamme monikantasopimuksen allekirjoitettua olisi aika kertoa yhteistyökumppanista ja näytteilleasettajastamme enemmän. Tämä siis heti, kun he ”haluavat tulla kaapista”.

Tällä hetkellä meillä on siis monta rautaa tulessa. Hiomme suunnitelmia ja alamme työstämään sähkö- ja lvi-suunnitelmia. Kohta pitää lisäksi aloittaa elementtisuunnittelu, jota varten olisi hyvä olla myös keittiösuunnitelmat tehtyä. Lisäksi olen todella innoissani kylpyhuoneen suunnittelusta. Olen jo pitkään haaveillut kylpyammeesta ja sellainen meille todellakin tulee. Lisäksi olen niin ihastunut upeisiin kylpyhuonekalusteisiin sekä hanoihin, mutta tästäkin heti lisää, kun olemme virallisesti sopineet näistä kalusteista. Paljon olisi siis hoidettavia asioita ja joulukin lähestyy…

Lisäksi en oikein tiedä, miten etenemme sisustussuunnitelman kanssa. Otin yhteyttä entiseen luokkakaveriini, sillä tarvitsin ideoita ja neuvoja. Tässä kohdassa minun on vielä vaikea hahmottaa, että mitä voimme sopia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *